Jak szybko zrobić sałatkę z pekińskiej, kukurydzy i papryki?

Pyszna, kolorowa, łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka. Najważniejsze, że nie potrzebujemy wielu składników.

  • pekińska, papryki, kukurydza, majonez, jogurt, vegeta lub inne przyprawy, miska, nóż, deska, łyżka lub widelec do mieszania
1

Składniki:
*główka pekińskiej
*2 papryki czerwone (mogą być inne, ale te najlepiej pasują kolorystycznie)
*puszka kukurydzy
*majonez i jogurt naturalny
*przyprawy (ulubione np. bazylia, majeranek, koper, pieprz, papryka lub gotowe: kucharek, vegeta)


2

Umyć pekińską i papryki. Poszatkować pekińską, pokroić paprykę w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę.


3

Sos: wymieszać np. 2 łyżki majonezu i tyle samo jogurtu (jeżeli liczycie kalorie można zrobić 1:3, ale wtedy polecam więcej przypraw). Nie ma być go dużo, jedynie powinien połączyć składniki i nadać im odrobiny smaku.


4

Przyprawiam dodając moje ulubione zioła typu: bazylia, majeranek, koper, pieprz, papryka, itd., albo jak nie chce mi się kombinować i tworzyć nowych smaków to gotową miesznakę do sałatek lub kucharka/wegetę.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 28.08.2010

Komentarze

Dziękuję, rzeczywiście jest bardzo smaczna, a połączenie też uwielbiam :) Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony: 2010-10-05 19:45:19

Uwielbiam pekińską, a jeszcze bardziej paprykę. Sałatka musi być pyszna, bo w połączeniu z majonezem. Pycha, chyba zgłodniałam:)
Pozdrawiam gliwicka

Ostatnio zmieniony: 2010-10-03 21:54:41

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj