Jak szybko zrobić sałatkę z pekińskiej, kukurydzy i papryki?
Pyszna, kolorowa, łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka. Najważniejsze, że nie potrzebujemy wielu składników.
- • pekińska, papryki, kukurydza, majonez, jogurt, vegeta lub inne przyprawy, miska, nóż, deska, łyżka lub widelec do mieszania
Składniki:
*główka pekińskiej
*2 papryki czerwone (mogą być inne, ale te najlepiej pasują kolorystycznie)
*puszka kukurydzy
*majonez i jogurt naturalny
*przyprawy (ulubione np. bazylia, majeranek, koper, pieprz, papryka lub gotowe: kucharek, vegeta)
Umyć pekińską i papryki. Poszatkować pekińską, pokroić paprykę w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę.
Sos: wymieszać np. 2 łyżki majonezu i tyle samo jogurtu (jeżeli liczycie kalorie można zrobić 1:3, ale wtedy polecam więcej przypraw). Nie ma być go dużo, jedynie powinien połączyć składniki i nadać im odrobiny smaku.
Przyprawiam dodając moje ulubione zioła typu: bazylia, majeranek, koper, pieprz, papryka, itd., albo jak nie chce mi się kombinować i tworzyć nowych smaków to gotową miesznakę do sałatek lub kucharka/wegetę.
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2010-10-05 19:45:19
Pozdrawiam gliwicka
Ostatnio zmieniony: 2010-10-03 21:54:41
Dodaj komentarz