Jak smakuje diabelskie pacho ?

Pacho to niebo w ustach za bardzo małe pieniądze. Jak je poczuć?

  • 3 woreczki ryżu białego
  • 1 - 2 piersi lub 2-3 małe udka kurczaka
  • 2 kostki rosołowe
  • 2-3 marchewki
  • czosnek (wg uznania) min. 3 ząbki
  • olej do smażenia, woda do podlania
1

  1. Ugotuj 3 woreczki ryżu białego, odstaw. W tym samym czasie ugotuj 1 - 2 piersi kurczaka lub 2-3 małe udka, po czym pokrój mięso w małe kawałki.
    Marchewkę zetrzyj na grubych oczkach. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w drobną kostkę.


2

  1. Na patelnię wlej odrobinę oleju lub oliwy z oliwek. Na rozgrzany olej wrzuć marchewkę. Chwilę podsmażaj, po czym dolej niepełną szklankę wody. Duś pod przykryciem do miękkości, w trakcie kontroluj ilość wody, w razie czego dolewaj. Pod koniec duszenia marchewki dodaj przeciśnięty czosnek, posiekaną cebulę oraz 2 kostki rosołowe.


3

  1. Do uduszonej marchewki dodaj ugotowany ryż i pokrojonego w małe kawałki kurczaka.
    Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Podawaj jako samodzielne danie.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Pacho najlepiej smakuje z dużą ilością czosnku (6-7 ząbków), wg uznania możan dodać także dodatkową kostkę rosołową.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 22.07.2010

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj