Jak robić jogurt naturalny za pomocą grzybka tybetańskiego?

Wszystko co naturalne jest pyszne, a jak ktoś inny pracuje za za was przez dobę byście mogli cieszyć się czymś cudownym jakim jest naturalny jogurt?

  • grzybek tybetański
  • mleko
  • słoik
  • gaza
  • gumka do przymocowania gazy na słoiczku
  • sitko
  • talerz
1

Na sam początek trzeba nabyć grzybka tybetańskiego, można go kupić lub dostać od kogoś.


2

Następnie umieszczamy grzybka tybetańskiego w słoiczku i zalewamy mlekiem tak żeby był cały zanurzony, a nawet trochę więcej, należy dodać mleka. Po czym przykrywamy słoik gazą a następnie odstawiamy go na 24 h w miejscu na które nie pada bezpośrednio światło słoneczne.


3

Po 24 godzinach mieszamy zawartość słoiczka i przecedzamy go przez sitko np na talerz,


4

W tak oto w prosty sposób mamy po 24 h pyszny naturalny jogurt, którym możemy się cieszyć bez większego nakładu pracy.


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • Grzybek tybetański to organizm żywy, tak więc trzeba go karmić regularnie co 24 h dawać mu świeżą porcję mleka


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 09.07.2012

Komentarze

ciekawe

Ostatnio zmieniony: 2012-12-13 17:29:06

;] dokładnie :D

Ostatnio zmieniony: 2012-07-14 22:36:22

Przed dodaniem nowej porcji mleka grzybka trzeba bardzo dokładnie wypłukać w zimnej bieżącej wodzie. A jogurt - pyszny :)

Ostatnio zmieniony: 2012-07-13 22:13:50

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj