Jak robić jogurt naturalny za pomocą grzybka tybetańskiego?
Wszystko co naturalne jest pyszne, a jak ktoś inny pracuje za za was przez dobę byście mogli cieszyć się czymś cudownym jakim jest naturalny jogurt?
- • grzybek tybetański
- • mleko
- • słoik
- • gaza
- • gumka do przymocowania gazy na słoiczku
- • sitko
- • talerz
Na sam początek trzeba nabyć grzybka tybetańskiego, można go kupić lub dostać od kogoś.
Następnie umieszczamy grzybka tybetańskiego w słoiczku i zalewamy mlekiem tak żeby był cały zanurzony, a nawet trochę więcej, należy dodać mleka. Po czym przykrywamy słoik gazą a następnie odstawiamy go na 24 h w miejscu na które nie pada bezpośrednio światło słoneczne.
Po 24 godzinach mieszamy zawartość słoiczka i przecedzamy go przez sitko np na talerz,
W tak oto w prosty sposób mamy po 24 h pyszny naturalny jogurt, którym możemy się cieszyć bez większego nakładu pracy.
Uwagi i spostrzeżenia
- •Grzybek tybetański to organizm żywy, tak więc trzeba go karmić regularnie co 24 h dawać mu świeżą porcję mleka
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2012-12-13 17:29:06
Ostatnio zmieniony: 2012-07-14 22:36:22
Ostatnio zmieniony: 2012-07-13 22:13:50
Dodaj komentarz