Jak przyrządzić risotto z warzywami?

Potrawa ta to świetna propozycja na danie główne, skierowana przede wszystkim do tych, który mają dosyć tradycyjnej polskiej kuchni i szukają ciekawych oraz smacznych d.

  • Ryż, cebula, kostki rosołowe, przyprawy, cukinia, oliwa z oliwek, kilka ząbków czosnku
1

Zaczynamy od pokrojenia cukinii i cebuli, jednakże nie mieszamy tych składników, gdyż będziemy je smażyć osobno. Szatkujemy czosnek.


2

Na małym ogniu smażymy cukinię na oliwie z oliwek. Ważne jest aby nie "przesmażyć" cukinii, tak aby zachowała ona swoje walory smakowe i zapachowe, a przede wszystkim jędrność. W tym samym czasie w niewielkim garnku przygotowujemy kostki rosołowe.


3

Usmażoną cukinię odkładamy na bok i przechodzimy teraz do smażenia cebuli (również do umiarkowanego stopnia). Na patelnię wsypujemy ryż i smażymy całość przez kilka minut.


4

Dodajemy około 2-3 chochelki przygotowanego równocześnie bulionu, odłożoną wcześniej cukinię i ciągle smażymy, aż do wchłonięcia się i wyparowania płynu. Dodajemy przyprawy.
Smacznego:-)


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 08.11.2010

Komentarze

Bardzo zdrowa i łatwa do zrobienia potrawa. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-24 18:26:33

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj