Jak przyrządzić podudzie z indyka w marynacie miodowo- musztardowej?

Przepis na indyka w marynacie miodowo- musztardowej.

  • Podudzia z indyka, 3 łyżki miodu płynnego, 3 łyżki musztardy sarepskiej,3 łyżki sosu sojowego, czosnek, majeranek, pieprz, Maggi
1

Podudzia z indyka myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.


2

W misce przygotowujemy marynatę. Do płynnego miodu dodajemy musztardę, sos sojowy, pokrojony w plasterki czosnek oraz majeranek. Pieprzymy i dodajemy Maggi do smaku.


3

Udka nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do nagrzanego wcześniej na 190 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut. Podajemy z ziemniaczkami.


4

opis porady


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • Jeśli chcemy by udka miały intensywniejszy smak można je przygotować dzień wcześniej i zostawić w marynacie przez noc.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 22.02.2011

Komentarze

Apetyczne, bardzo apetyczne.

Ostatnio zmieniony: 2012-04-19 10:56:50

Duże i naprawdę smaczne :D polecam gorąco!

Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 17:57:23

Nigdy nie jadłem podudzia z indyka. Teraz już chyba zjem zwłaszcza że są takie duże :D

Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 17:13:17

Bardzo apetyczny przepis :-D coś co lubię. Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 14:17:38

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj