Jak przyrządzić podudzie z indyka w marynacie miodowo- musztardowej?
Przepis na indyka w marynacie miodowo- musztardowej.
- • Podudzia z indyka, 3 łyżki miodu płynnego, 3 łyżki musztardy sarepskiej,3 łyżki sosu sojowego, czosnek, majeranek, pieprz, Maggi
1
Podudzia z indyka myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
2
W misce przygotowujemy marynatę. Do płynnego miodu dodajemy musztardę, sos sojowy, pokrojony w plasterki czosnek oraz majeranek. Pieprzymy i dodajemy Maggi do smaku.
3

Udka nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do nagrzanego wcześniej na 190 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut. Podajemy z ziemniaczkami.
4
opis porady
5
Uwagi i spostrzeżenia
- •Jeśli chcemy by udka miały intensywniejszy smak można je przygotować dzień wcześniej i zostawić w marynacie przez noc.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Apetyczne, bardzo apetyczne.
Ostatnio zmieniony: 2012-04-19 10:56:50
Duże i naprawdę smaczne :D polecam gorąco!
Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 17:57:23
Nigdy nie jadłem podudzia z indyka. Teraz już chyba zjem zwłaszcza że są takie duże :D
Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 17:13:17
Bardzo apetyczny przepis :-D coś co lubię. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony: 2011-03-12 14:17:38
Dodaj komentarz