Jak przyrządzić kotlety mielone w paprykowej sukience?
Chcesz, aby tradycyjne kotlety mielone ładnie i apetycznie prezentowały się na talerzu? Wejdź i zobacz .....
- • 0,5 kg mięsa mielonego
- • 20 dkg grzybów leśnych lub pieczarek
- • 1 jajko
- • 1 mała cebula
- • 1 łyżka bułki tartej
- • 2 podłużne papryki (mogą być kolorowe)
- • sól i pieprz do smaku
- • bułka tarta do obtoczenia
- • olej do smażenia

Do mięsa mielonego dodaj drobno pokrojoną cebulę, przesmażone grzyby, jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku , sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wyrób ręką, posmakuj i w miarę potrzeby dopraw.

Umyj paprykę i pokrój ją w centymetrowe pierścienie, usuwając delikatnie ze środka nasiona i białą część papryki.

Kolejno, każdy pierścień połóż na miseczce z bułką tartą i dokładnie wypełnij farszem z mięsa mielonego. Następnie obtocz z dwóch stron w bułce tartej.

Tak przygotowane kotleciki usmaż na oleju, delikatnie rumieniąc z każdej strony.

Tak przygotowane kotleciki mielone można podawać jako danie obiadowe, jak również jako przekąski.
Uwagi i spostrzeżenia
- •Kotlety mielone smaż na wolnym ogniu, aby papryka lekko zmiękła.
Galeria


Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-05-23 14:07:24
Ostatnio zmieniony: 2012-12-18 14:32:11
Ostatnio zmieniony: 2012-10-27 12:14:56
Ostatnio zmieniony: 2012-10-26 21:22:52
A ogólnie to muszę ci powiedzieć, że widać, że lubisz gotowanie. Potrawy z twoich przepisów nie tylko dobrze smakują, ale też ładnie wglądają ;)
Ostatnio zmieniony: 2012-10-21 20:12:42
Ostatnio zmieniony: 2012-10-21 08:49:24
Ostatnio zmieniony: 2012-10-20 18:21:18
Dodaj komentarz