Jak przyrządzić jajecznicę z jabłkiem?

Przepis na jajecznicę z jabłkiem zdradził mi pewien student. Wróciłam do domu i zaraz wypróbowałam. Muszę przyznać, że taka jajecznica jest bardzo sycąca i zarazem smaczna.

  • 2 jajka
  • pół małego jabłka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól i pieprz
1

Umyj jabłko, obierz ze skórki i pokrój połowę jabłka w drobne półksiężyce.


2

Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła, wrzuć pokrojone jabłko i chwilę podsmaż, żeby lekko zmiękło, lecz nie za bardzo


3

Dwa jajka wybij na talerzyk, dopraw solą i pieprzem, następnie roztrzep widelcem


4

Roztrzepane jajka wlej na podsmażone cząstki jabłka i smaż do momentu, aż jajecznica się zetnie - wysmaży


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 28.09.2010

Komentarze

takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:25:40

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj