Jak przyrządzić jajecznicę z jabłkiem?
Przepis na jajecznicę z jabłkiem zdradził mi pewien student. Wróciłam do domu i zaraz wypróbowałam. Muszę przyznać, że taka jajecznica jest bardzo sycąca i zarazem smaczna.
- • 2 jajka
- • pół małego jabłka
- • 1 łyżeczka masła
- • sól i pieprz
1
Umyj jabłko, obierz ze skórki i pokrój połowę jabłka w drobne półksiężyce.
2

Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła, wrzuć pokrojone jabłko i chwilę podsmaż, żeby lekko zmiękło, lecz nie za bardzo
3

Dwa jajka wybij na talerzyk, dopraw solą i pieprzem, następnie roztrzep widelcem
4

Roztrzepane jajka wlej na podsmażone cząstki jabłka i smaż do momentu, aż jajecznica się zetnie - wysmaży
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:25:40
Dodaj komentarz