Jak przygotować tatar?

pyszny tatar na przekąskę

  • 1/2 kg ligawy (najchudsza wołowina),
  • żółtko jajka
  • maggi
  • pasta paprykowa ostra i łagodna
  • pieprz
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • szczypta soli
  • olej
1

Wołowinę należy zamrozić (powinno to trwać około 12 h, najlepiej zamrozić wołowinę na noc).


2

Rozmrożoną wołowinę zmielić dwukrotnie.


3

Do zmielonej wołowiny dodać po łyżce pasty paprykowej łagodnej i ostrej (w zależności od gustu), surowe żółtko jajka, maggi (do smaku, około 2-3 łyżek), pieprz, odrobinę soli, dwie łyżki oleju.


4

Tatar wyłożyć na talerz i przybrać pokrojoną w kostkę cebulką i pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 21.01.2010

Komentarze

oj a ja nie zjadłabym tego, nie cierpię surowego mięsa

Ostatnio zmieniony: 2013-04-12 21:40:06

Próbowałam... Polecam... Niebo w gębie :)
Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj