Jak przygotować tatar?
pyszny tatar na przekąskę
- • 1/2 kg ligawy (najchudsza wołowina),
- • żółtko jajka
- • maggi
- • pasta paprykowa ostra i łagodna
- • pieprz
- • cebula
- • ogórek kiszony
- • szczypta soli
- • olej
1
Wołowinę należy zamrozić (powinno to trwać około 12 h, najlepiej zamrozić wołowinę na noc).
2
Rozmrożoną wołowinę zmielić dwukrotnie.
3
Do zmielonej wołowiny dodać po łyżce pasty paprykowej łagodnej i ostrej (w zależności od gustu), surowe żółtko jajka, maggi (do smaku, około 2-3 łyżek), pieprz, odrobinę soli, dwie łyżki oleju.
4

Tatar wyłożyć na talerz i przybrać pokrojoną w kostkę cebulką i pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym.
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
oj a ja nie zjadłabym tego, nie cierpię surowego mięsa
Ostatnio zmieniony: 2013-04-12 21:40:06
Próbowałam... Polecam... Niebo w gębie :)
Dodaj komentarz