Jak przygotować pysznego klopsa bez mięsa?

Zdarza się, że chcemy zjeść coś na szybko, a jednocześnie na ciepło. Nie mamy zbyt dużych funduszy albo czasu na rozmrażanie mięsa. Co zrobić? Proponuję klopsa bez mięsa.

  • jajko
  • bułka tarta
  • przyprawy (sól, pieprz, papryka w proszku)
  • olej do smażenia
1

Rozbij jajko i roztrzep je jak do jajecznicy.


2

Dopraw solą i pieprzem. Jeśli lubisz, dodaj też paprykę w proszku.


3

Do roztrzepanego jajka dodaj bułkę tartą i wymieszaj. Jeśli chcesz by klops był delikatny, dodaj tyle bułki tartej by uzyskać mieszankę w formie papki. Jeśli ma on być bardziej zbity, dosyp jeszcze troszkę bułki, by uzyskać mieszankę przypominającą kruche ciasto.


4

Na patelni rozgrzej olej.


5

Z przygotowanej mieszanki uformuj klopsa i umieść na rozgrzanym na patelni tłuszczu.


6

Smaż z obu stron do momentu, aż klopsik lekko zbrązowieje. Smacznego.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 05.11.2011

Komentarze

Nowa wersja kotleta jajecznego i do tego szybka w wykonaniu.

Ostatnio zmieniony: 2012-04-06 13:47:22

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj