Jak przygotować pyszną galaretkę z pigwy?

Na surowej pigwie połamiesz sobie zęby, ale przetwory z tego owocu należą do najsmaczniejszych. Możesz z pigwy przygotować sok, a z niego – smakowitą galaretkę.

Krok 4 z 4

Zamiana soku w galaretkę Zamiana soku w galaretkę

Sok przelej na gorąco do salaterki, dodaj żelatynę w ilości wskazanej przez producenta i dokładnie wymieszaj. Kiedy żelatyna się rozpuści, pozostaw galaretkę do wystudzenia. Aby urozmaicić jej wygląd i smak, możesz do salaterki dodać owoce i pozostawić w galaretce. Jeśli chcesz mieć galaretkę z pigwy zimą, przygotuj ją według wskazanego przepisu i przelej na gorąco do wyparzonych, niewielkich słoików typu twist. Natychmiast po napełnieniu zakręć je, ale nie stawiaj ich na nakrętkach do wystudzenia.

Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 14.10.2013

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj