Jak przygotować pyszną galaretkę z pigwy?

Na surowej pigwie połamiesz sobie zęby, ale przetwory z tego owocu należą do najsmaczniejszych. Możesz z pigwy przygotować sok, a z niego – smakowitą galaretkę.

Krok 2 z 4

Przygotowanie soku Przygotowanie soku

Wsyp pokrojone owoce do sokownika, zasyp cukrem i szczyptą kwasku cytrynowego. Przygotuj sok: pigwę trzeba parować w sokowniku dość długo, około 2-3 godzin. Im bardziej dojrzałe są owoce, tym szybciej sok wypłynie i będzie go więcej. Trzymaj sokownik na małym ogniu i uważaj, aby nie wyparowała do końca woda w dolnym zbiorniku. Jeśli tak się zdarzy, a pigwa jeszcze puszcza sok, uzupełnij zapas wody i gotuj dalej.

Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 14.10.2013

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj