Jak przygotować makaron z czerwoną fasolą, salami i pomidorami?
Kolejna potrawa zmodyfikowana o czerwona fasolkę. Tym razem wypróbowałam – Bonduelle Czerwona Fasola w sosie pomidorowym Cayenne. Bardzo mnie zaskoczyła swoim smakiem, który dopełnił całość. Warto spróbować! Przygotowania żadne, więc szybko się robi. Idealna potrawa gdy nie mam zbyt dużo czasu.
Składniki:
- makaron typu Penne
- 5 plasterków salami z papryką
- 2 kabanosy wieprzowe
- 2 frankfurterki cienkie (opcjonalnie)
- 2 średni cebule
- pół papryki czerwonej, zielonej
- spora ilość posiekanego szczypiorku
- puszka Czerwonej Fasoli w sosie pomidorowym Cayenne
- kilka suszonych pomidorów w zalewie
- oliwa/olej
Makaron przygotować według przepisu, powinien być Al dente. Cebulę pokrój w piórka. Rozgrzej na patelni odrobinę tłuszczu i podsmaż. Papryki oczyść, osusz i pokrój w paseczki. Dodaj do smażonej cebuli. Warzywa dopraw przyprawą grillowane warzywa oraz papryką wędzoną.
Salami kroimy w drobne paseczki, kabanosa oraz kiełbaskę w kostkę i gdy warzywa zmiękną dodaj, delikatnie mieszając. Na sam koniec wrzuć pokrojone w paski pomidory suszone oraz fasolkę w sosie pomidorowym Cayenne. Wszystko ze sobą połącz i smaż jeszcze kilka minut. Wrzuć makaron i starannie wszystko ze sobą wymieszaj. Na sam koniec dodaj szczypiorek. I gotowe!
• Przeczytaj teraz:
Galeria


Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2010-08-12 18:32:29
Dodaj komentarz