Jak przygotować makaron z czerwoną fasolą, salami i pomidorami?

Kolejna potrawa zmodyfikowana o czerwona fasolkę. Tym razem wypróbowałam – Bonduelle Czerwona Fasola w sosie pomidorowym Cayenne. Bardzo mnie zaskoczyła swoim smakiem, który dopełnił całość. Warto spróbować! Przygotowania żadne, więc szybko się robi. Idealna potrawa gdy nie mam zbyt dużo czasu.

1

Składniki:
- makaron typu Penne
- 5 plasterków salami z papryką
- 2 kabanosy wieprzowe
- 2 frankfurterki cienkie (opcjonalnie)
- 2 średni cebule
- pół papryki czerwonej, zielonej
- spora ilość posiekanego szczypiorku
- puszka Czerwonej Fasoli w sosie pomidorowym Cayenne
- kilka suszonych pomidorów w zalewie
- oliwa/olej


2

Makaron przygotować według przepisu, powinien być Al dente. Cebulę pokrój w piórka. Rozgrzej na patelni odrobinę tłuszczu i podsmaż. Papryki oczyść, osusz i pokrój w paseczki. Dodaj do smażonej cebuli. Warzywa dopraw przyprawą grillowane warzywa oraz papryką wędzoną.


3

Salami kroimy w drobne paseczki, kabanosa oraz kiełbaskę w kostkę i gdy warzywa zmiękną dodaj, delikatnie mieszając. Na sam koniec wrzuć pokrojone w paski pomidory suszone oraz fasolkę w sosie pomidorowym Cayenne. Wszystko ze sobą połącz i smaż jeszcze kilka minut. Wrzuć makaron i starannie wszystko ze sobą wymieszaj. Na sam koniec dodaj szczypiorek. I gotowe!


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 12.08.2010

Komentarze

Lubię ten portal m.in. za takie fajne, proste przepisy kulinarne. w życiu bym nie wpadł na to, żeby poszukać czegoś takiego w książce kucharskiej a tak mam codziennie nowe pomysły na doskonalenie kuchennych umiejętności. Wracając do porady - bardzo smaczne :)

Ostatnio zmieniony: 2010-08-12 18:32:29

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj