Jak przygotować majonezowy dip do jajek?
Gotowane połówki jajek są wspaniałą przystawką, jednak zamiast zwykłego majonezu proponuję przygotować do nich wyśmienity dip majonezowy.
- • 12 jaj
- • 6 łyżek majonezu
- • 5 łyżek jogurtu greckiego
- • 1 łyżka musztardy
- • 3 ogórki konserwowe
- • pół pęczka szczypiorku
- • pół papryki
- • sół ziołowa
- • pieprz ziołowy
- • papryka słodka w proszku
1
Jaja należy ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż i połówki ułożyć na talerzu.
2
Do miseczki wlać jogurt grecki, majonez, łyżkę musztardy.
3
Ogórki konserwowe, paprykę i szczypiorek pokroić w drobną kostkę, dodać do sosu majonezowego.
4
Dip przyprawić solą ziołową, pieprzem ziołowym, papryką słodką w proszku i wymieszać.
5

Połówki jajek udekorować przygotowanym dipem.
Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Super:)
Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 22:44:54
Coś dla mojego taty. Wielbiciela jajek w takiej właśnie postaci ;-) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony: 2011-03-18 14:24:40
Dodaj komentarz