Jak przygotować majonezowy dip do jajek?

Gotowane połówki jajek są wspaniałą przystawką, jednak zamiast zwykłego majonezu proponuję przygotować do nich wyśmienity dip majonezowy.

  • 12 jaj
  • 6 łyżek majonezu
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 ogórki konserwowe
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół papryki
  • sół ziołowa
  • pieprz ziołowy
  • papryka słodka w proszku
1

Jaja należy ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż i połówki ułożyć na talerzu.


2

Do miseczki wlać jogurt grecki, majonez, łyżkę musztardy.


3

Ogórki konserwowe, paprykę i szczypiorek pokroić w drobną kostkę, dodać do sosu majonezowego.


4

Dip przyprawić solą ziołową, pieprzem ziołowym, papryką słodką w proszku i wymieszać.


5

Połówki jajek udekorować przygotowanym dipem.
Smacznego!


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 19.02.2011

Komentarze

Super:)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 22:44:54

Coś dla mojego taty. Wielbiciela jajek w takiej właśnie postaci ;-) Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony: 2011-03-18 14:24:40

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj