Jak przygotować herbatę z imbiru?
Herbata imbirowa jest genialnym środkiem wzmacniającym, rozgrzewającym i antybakteryjnym. Można ją pić na ciepło lub na zimno (w tym wydaniu jest idealna na lato i wspaniale odświeża podczas upałów).
- • mały korzeń imbiru
- • miód
- • sok z cytryny
- • sok z pomarańczy
Na samym początku musimy drobno zetrzeć mały korzeń świeżego imbiru, byśmy uzyskali 3 łyżki stołowe.
Gotujemy starty imbir w litrze wody na dużym ogniu. Nie nakrywamy garnka przykrywką.
Po zdjęciu z ognia i odczekaniu około 10 minut dodajemy 5 łyżek stołowych miodu. Musimy teraz zamieszać naszą herbatę, by miód całkowicie się rozpuścił.
Teraz musimy przecedzić herbatę, byśmy nie pili z "fusami" startego imbiru.
Następnie dodajemy 5 łyżek stołowych świeżego soku z pomarańczy i 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny.
Jeśli chcemy podać herbatkę imbirową pod postacią ice-tea to musimy ją przed podaniem schłodzić. Możemy dodatkowo podawać ją w szklankach wypełnionych kruszonym lodem
• Przeczytaj teraz:
Galeria

Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 14:33:03
Ostatnio zmieniony: 2013-02-14 12:41:50
Ostatnio zmieniony: 2012-12-13 18:59:50
Ostatnio zmieniony: 2011-02-18 14:08:54
Ostatnio zmieniony: 2011-01-12 14:31:23
Dodaj komentarz