Jak przygotować domową sałatkę?
Doskonały przepis, który można wykorzystać jako przystawkę na przyjęciu lub też jako zamiennik codziennych kanapek. Z przepisu, który podaję, korzystała jeszcze moja babcia...
- • 4 ziemniaki
- • 4 marchewki
- • 1 seler
- • 2 pietruszki korzeń
- • 1 por (część biała)
- • 1 puszka kukurydzy
- • 1/2 puszki groszku zielonego
- • 1 mały słoik pieczarek konserwowych
- • 10 ogórków konserwowych
- • 1 łyżeczka musztardy
- • 2 łyżki majonezu
- • sól ziołowa
1
Marchew, seler, ziemniaki i pietruszkę ugotować, około 30 min.
2
Warzywa pozostawić do ostygnięcia a następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
3

Dodać kukurydzę, groszek, por, ogórki konserwowe i pieczarki marynowane pokrojone w kostkę.
4

Doprawić majonezem, musztardą i solą ziołową, wymieszać.
Smacznego!
5
Uwagi i spostrzeżenia
- •Polecam również przyprawiać ziołami prowansalskimi lub przyprawą meksykańską.
Dodaj komentarz