Jak przygotować domową sałatkę?

Doskonały przepis, który można wykorzystać jako przystawkę na przyjęciu lub też jako zamiennik codziennych kanapek. Z przepisu, który podaję, korzystała jeszcze moja babcia...

  • 4 ziemniaki
  • 4 marchewki
  • 1 seler
  • 2 pietruszki korzeń
  • 1 por (część biała)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku zielonego
  • 1 mały słoik pieczarek konserwowych
  • 10 ogórków konserwowych
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól ziołowa
1

Marchew, seler, ziemniaki i pietruszkę ugotować, około 30 min.


2

Warzywa pozostawić do ostygnięcia a następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę.


3

Dodać kukurydzę, groszek, por, ogórki konserwowe i pieczarki marynowane pokrojone w kostkę.


4

Doprawić majonezem, musztardą i solą ziołową, wymieszać.
Smacznego!


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • Polecam również przyprawiać ziołami prowansalskimi lub przyprawą meksykańską.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 12.02.2011

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj