Jak przygotować danie ryżowo-marchewkowe z dodatkami?
Fantastyczne danie nadające się na obiad i kolację jest bardzo pożywne.Zachwycić może dużych i małych. Proste do przyrządzenia i nie zajmuje dużo czasu.
- • 1-2 torebki ryżu ,4-7 dużych marchewek,pół puszki groszku, pół puszki kukurydzy, pół puszki fasolki czerwonej ,2 cebule, pół papryki obojetnie jakiej,słoiczek koncentratu, sól, pieprz, papryka,troszkę majranku,oregano,bazylki,
Na początek ugotuj ryż osobno, zetrzyj marchewkę na grubej tarce żeby wyszły paski, obierz cebulę i pokrój ją w nie dużą kostkę tak samo z papryką. Na głęboką patelnię nalej olej, rozgrzej i wrzuć marchewkę z cebulką i papryką, lekko podsmaż a potem zalej troszkę wodą i duś aż będzie miękka marchewka, oczywiście troszkę ją dopraw można dodać kostkę rosołową. Następnie wrzuć wszystkie warzywa z puszek i wymieszaj, smaż na małym ogniu często mieszając.
Dodaj ugotowany ryz i wymieszaj.Dodaj cały słoiczek koncentratu z dodatkiem wody, troszkę dopraw przyprawami i lekko duś często mieszaj, kiedy odparuje woda dopraw jeszcze do smaku i gotowe.
Uwagi i spostrzeżenia
- •Można do tego podać upieczonego kurczaka lub upieczonej w kostkę karkówki i wrzucić ją do dania.
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:31:49
Ostatnio zmieniony: 2012-12-09 14:44:04
Ostatnio zmieniony: 2011-09-29 11:08:34
Ostatnio zmieniony: 2011-09-28 20:27:29
Ostatnio zmieniony: 2011-04-14 15:17:29
Ostatnio zmieniony: 2011-04-12 19:12:09
Dodaj komentarz