Jak faszerować jajka pieczarkami?

Łatwe w przygotowaniu danie. Jajka faszerowane pieczarkami są idealnym pomysłem nie tylko na świąteczny stół.

  • 10 jajek
  • 10 pieczarek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 białe cebule
  • 1 główka sałaty
  • 3 łyżki majonezu
  • 15 dag szynki
  • do smaku sól i pieprz ziołowy
1

Pieczarki przekroić na pół. Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
Włożyć do garnka i zalać nie wielką ilością wody. Dusić pod przykryciem ok.10 min.
Następnie przepuścić pieczarki z cebulką przez maszynkę do mielenia mięsa (szatkowanie na dużych oczkach).


2

Jajka ugotować na twardo.
Wystudzone przekroić na pół. Żółtka delikatnie usunąć przy pomocy łyżeczki. Następnie dodać je do przepuszczonych przez maszynkę pieczarek. Dokładnie wymieszać.


3

Dodać drobniutko posiekaną szynkę i szczypiorek.


4

Doprawić do smaku solą i pieprzem.


5

Gotową masą wypełnić białka i ozdobić majonezem.
Jajka podajemy na liściach sałaty.
Smacznego.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 29.12.2010

Komentarze

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania oraz korzystania z narzędzi analitycznych, reklamowych i społecznościowych. Szczegóły znajdują się w polityce prywatnościRozumiem i akceptuję
Dodaj opinię o stronie
Dodaj opinię o stronie
  1. anuluj