W późnych godzinach popołudniowych 4 lipca (sobota) udało się rozwiązać ostatnie problemy programistyczne i oficjalna wersja beta znalazła się on-line!
Muszę przyznać, że jestem bardzo podekscytowany, mimo faktu, że start portalu to dopiero początek drogi!
Teraz wszystko w Waszych rękach - drodzy Autorzy:) Portal został stworzona dla Was, teraz Wy tworzycie portal Zaradni.pl.
Wierzę, że portal Zaradni.pl stanowi nową jakość w Polskim Internecie – nazwijmy to portalem „fair play” – Autorzy publikują porady, udzielają się w grupach tematycznych – generują ruch i przychody reklamowe. I duża część tych przychodów (na początek 100%, docelowo 50%) trafia z powrotem do Was. Zakładamy także przekazywanie 1% przychodów reklamowych na cele charytatywne – 1% to niewiele, ale dzięki temu pomożemy komuś w potrzebie!
Zachęcam do dyskusji - strasznie interesuje mnie to co myślicie o Zaradni.pl!
Pozdrawiam,
Marcin Krejza Założyciel portalu Zaradni.pl
PS. chciałbym także podziękować firmie IRD.PL za pracę nad portalem. Nie było łatwo (było nawet bardzo ciężko…), ale wygląda na to, że się udało!
Właściwie, to powinienem także podziękować.... Unii Europejskiej:) Ponieważ bez dofinansowania z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka portal by nie powstał.
Ostatnio zmieniony: 2009-07-07 14:54:43
Powodzenia! :)
Ostatnio zmieniony: 2009-07-14 23:26:07
Jak to napisałeś, Marcinie, reszta w dużej mierze zależy od autorów, od osób tworzących ten ciekawy portal. Może on stać się miejscem nie tylko "wrzucania" porad i czekania na kasę, ale - i to chyba jest ważniejsze - poznawania się, rozmów, dyskusji pod poradami, tu na forum. Może warto coś od siebie więcej dać niż garść zgrabnie napisanych słów. Większość z was, autorów jest bardzo młoda. Fajnie piszecie, widać, że internet to dla was coś więcej niż czat, gierki i muza na YouTube. Szukacie w sieci czegoś więcej. sądzę, że Zaradni.pl jest takim "więcej". To wam życzę powodzenia :)
Ostatnio zmieniony: 2009-07-15 22:25:24
Dzięki za miłe słowa.
Tak naprawdę fakt dzielenia się z Autorami przychodem ma pokazać nasze podejście do kwestii treści tworzonych przez użytkowników Internetu. Jest bardzo wiele portali, które czerpią zyski tylko i wyłącznie z aktywności swoich użytkowników, ale nie słyszałem, żeby chciały częścią z nich podzielić się z twórcami treści (poza kilkoma dosłownie wyjątkami - i to w ograniczonym zakresie). Ja natomiast wierzę, że nasze podejście do sprawy ma sens i może przynieść korzyści obu stronom.
Chciałbym także prosić Autorów o przekazywanie na tym forum wszelkich uwag związanych z funkcjonowaniem portalu - są dla nas bardzo istotne i na pewno będziemy je uwzględniać!
Ostatnio zmieniony: 2009-07-16 22:39:35
Poprawcie sobie w stopce datę. Mamy rok 2010 ;). A jak nie to po prostu dodajcie sobie funkcję date('Y' i zapomnijcie o corocznej modyfikacji szablonu.
Muszę przyznać, że jestem bardzo podekscytowany, mimo faktu, że start portalu to dopiero początek drogi!
Teraz wszystko w Waszych rękach - drodzy Autorzy:) Portal został stworzona dla Was, teraz Wy tworzycie portal Zaradni.pl.
Wierzę, że portal Zaradni.pl stanowi nową jakość w Polskim Internecie – nazwijmy to portalem „fair play” – Autorzy publikują porady, udzielają się w grupach tematycznych – generują ruch i przychody reklamowe. I duża część tych przychodów (na początek 100%, docelowo 50%) trafia z powrotem do Was. Zakładamy także przekazywanie 1% przychodów reklamowych na cele charytatywne – 1% to niewiele, ale dzięki temu pomożemy komuś w potrzebie!
Zachęcam do dyskusji - strasznie interesuje mnie to co myślicie o Zaradni.pl!
Pozdrawiam,
Marcin Krejza
Założyciel portalu Zaradni.pl
Właściwie, to powinienem także podziękować.... Unii Europejskiej:) Ponieważ bez dofinansowania z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka portal by nie powstał.
Ostatnio zmieniony: 2009-07-07 14:54:43
Ostatnio zmieniony: 2009-07-14 23:26:07
Większość z was, autorów jest bardzo młoda. Fajnie piszecie, widać, że internet to dla was coś więcej niż czat, gierki i muza na YouTube. Szukacie w sieci czegoś więcej. sądzę, że Zaradni.pl jest takim "więcej".
To wam życzę powodzenia :)
Ostatnio zmieniony: 2009-07-15 22:25:24
Tak naprawdę fakt dzielenia się z Autorami przychodem ma pokazać nasze podejście do kwestii treści tworzonych przez użytkowników Internetu. Jest bardzo wiele portali, które czerpią zyski tylko i wyłącznie z aktywności swoich użytkowników, ale nie słyszałem, żeby chciały częścią z nich podzielić się z twórcami treści (poza kilkoma dosłownie wyjątkami - i to w ograniczonym zakresie). Ja natomiast wierzę, że nasze podejście do sprawy ma sens i może przynieść korzyści obu stronom.
Chciałbym także prosić Autorów o przekazywanie na tym forum wszelkich uwag związanych z funkcjonowaniem portalu - są dla nas bardzo istotne i na pewno będziemy je uwzględniać!
Ostatnio zmieniony: 2009-07-16 22:39:35
Ostatnio zmieniony: 2010-04-20 14:16:07
Ostatnio zmieniony: 2010-04-20 14:45:37
Ostatnio zmieniony: 2011-02-21 13:13:51