Witam, w związku z ogłoszoną w piątek decyzją wywiązało się szereg dyskusji, tu na forum i na blogu legendarnego Roberta. Niektóre wypowiedzi niosą ze sobą pewne porady dla Marcina - myślę, że dobrze będzie umieścić je w jednym miejscu, żeby pomysłodawca portalu mógł - o ile będzie miał czas i życzenie - znaleźć uwagi do siebie i swego przedsięwzięcia w jednym miejscu.
Podzieliłbym takie porady wstępnie na 3 kategorie: 1. Sposób komunikowania się ze społecznością 2. Jak zwiększyć ruch w portalu 3. Jak poprawić wskaźnik monetyzacji (mierzoną jako średni przychód na 1000 odsłon)
Dodałbym jeszcze 4 kategorię, w której moglibyśmy umieszczać rady odnośnie funkcji serwisu (od strony technicznej.
Nie wiem czy jest sens bo w sumie prośby/sugestie wprowadzenia wiadomości prywatnych i innych udogodnień obijają się jak groch od przysłowiowej ściany. Stworzenie statystyk zajęło mnóstwo czasu. Wizualnie portal również nie przyciąga... Czasami mam wrażenie, że nad całością czuwa jeden człowiek, który całe przedsięwzięcie traktuje jako dodatkową pracę wykonywaną wieczorami po zajęciach...
Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 16:35:13
Nad każdą porad jest taki pasek z różnymi akcjami typu "komentuj", "dodaj do ulubionych"... a na końcu jest "drukuj". Zamiast tego 'drukuj" - zwłaszcza w poradach video - lepiej wstawić facebookowe "Lubię to"
Ostatnio zmieniony: 2011-03-31 10:40:30
Nie no pioker...drukuj to przy przepisach fantastyczna sprawa jest no....co ja mogę powiedzieć..może oprócz drukuj mogłoby być lubię to ;-] Ogólnie nie chce mi się wchodzić i pisać co można zmienić.Jak zacol mam wrażenie, że to jak grochem o ścianę...czemu? bo i tak nic się nie dzieje tu ciekawego i mam wrażenie, że wszelakie nasze sugestię zostaną ''do przemyślenia'' dla administracji, czyli do zapomnienia. To tyle w tym temacie. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony: 2011-03-31 20:15:13
przy poradach video "drukuj" jest niepotrzebne, a nawet wywołuje niezamierzony zapewne efekt humorystyczny
co do zmian.... myślę, że wielu z nas czeka na ową zapowiedzianą odezwę Marcina w sprawie dalszego rozwoju portalu za dwa tygodnie - licząc od zeszłego piątku, naturalnie
Ostatnio zmieniony: 2011-03-31 21:15:10
Twórcy pokazali, że potrafią wprowadzać zmiany i to całkiem szybko, na przykładzie przycisku "Ostatnia". Mała rzecz, a cieszy. Jako użytkownicy powinniśmy doceniać takie działania, a nie wypominać każda najmniejszą wadę. Trzymam kciuki.
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 00:55:35
> @ShaVi: > Nie no pioker...drukuj to przy przepisach fantastyczna sprawa jest no....co ja mogę powiedzieć..może oprócz drukuj mogłoby być lubię to ;-] Ogólnie nie chce mi się wchodzić i pisać co można zmienić.Jak zacol mam wrażenie, że to jak grochem o ścianę...czemu? bo i tak nic się nie dzieje tu ciekawego i mam wrażenie, że wszelakie nasze sugestię zostaną ''do przemyślenia'' dla administracji, czyli do zapomnienia. To tyle w tym temacie. Pozdrawiam > >
ShaVi, czytam każdy wpis na forum. Zmiany na pewno będą wprowadzane, ale nie mamy takich zasobów, aby wprowadzić każdą sugerowaną zmianę, czy też zrobić to szybko. Przycisk "Lubię to" z Facebooka, to na pewno dobra propozycja i da się to wdrożyć bez usuwania opcji "drukuj".
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 12:44:53
Proponuję dodać funkcję eksport do excela "moje zarobki" ;)
Podzieliłbym takie porady wstępnie na 3 kategorie:
1. Sposób komunikowania się ze społecznością
2. Jak zwiększyć ruch w portalu
3. Jak poprawić wskaźnik monetyzacji (mierzoną jako średni przychód na 1000 odsłon)
Nie wiem czy jest sens bo w sumie prośby/sugestie wprowadzenia wiadomości prywatnych i innych udogodnień obijają się jak groch od przysłowiowej ściany. Stworzenie statystyk zajęło mnóstwo czasu. Wizualnie portal również nie przyciąga... Czasami mam wrażenie, że nad całością czuwa jeden człowiek, który całe przedsięwzięcie traktuje jako dodatkową pracę wykonywaną wieczorami po zajęciach...
Ostatnio zmieniony: 2011-03-28 16:35:13
Ostatnio zmieniony: 2011-03-31 10:40:30
Ostatnio zmieniony: 2011-03-31 20:15:13
co do zmian.... myślę, że wielu z nas czeka na ową zapowiedzianą odezwę Marcina w sprawie dalszego rozwoju portalu za dwa tygodnie - licząc od zeszłego piątku, naturalnie
Ostatnio zmieniony: 2011-03-31 21:15:10
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 00:55:35
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 12:44:53
Ostatnio zmieniony: 2011-04-01 16:44:34