Do napisania tego postu skłoniła mnie sytuacja, której bezpośrednią przyczyną była zmiana sposobu naliczania wynagrodzeń w Zaradnych. Wielu z nas niemiło się zaskoczyło nowymi stawkami, o których powiem wprost: są słabe. Pomyślałem, że skoro nie rozumiem w jaki sposób naliczane są tak "wysokie" zarobki (i jako partner Zaradnych nie mam dostępu do tych informacji), to nie mam powodu, by w dalszym ciągu angażować się w pisanie kolejnych porad i liczenie na to, że zarobią przysłowiową złotówkę. Po przemyśleniu tematu podjąłem decyzje co do dalszego uczestnictwa w Zaradnych i losu napisanych przeze mnie porad. Z uwagi na to, że jest to moja praca, postanowiłem je usunąć i znaleźć im w sieci internet inne korzystniejsze miejsce. W dniu dzisiejszym to zrobiłem. Spore było moje zdziwienie, gdy zarobione pieniądze ( około 34 zł ) „uciekły”. Konto zostało wyzerowane. A może chciałem dodać inne porady i osiągnąć minimum do wypłaty? O tym władze serwisu nie pomyślały...Cóż – nie uważam takiego działania jak zerowanie konta za etyczne - mam nadzieje Panie Marcinie, że przeznaczy Pan te pieniądze na rozwój serwisu. Mam nadzieję, że moje porady z Zaradnych szybko wypadną z wyszukiwarki, ponieważ pojawią się w sieci - w innym miejscu.
Stronę Zaradnych – jako źródło wiedzy będę cenił zawsze, ale współpraca pozostawi we mnie pewien niesmak. A może tylko nowe doświadczenie?
Pozdrawiam
Bardzo mi przykro Wojciechu, że nas opuszczasz, ale rozumiem Twoją decyzję. Sama miałam ochotę zrobić to samo, ale postanowiłam zostać, bo jestem chyba nieco sentymentalną osobą...jeśli portal ma upaść- cóż upadnie...ja chyba zostanę do końca...przykro mi, że tak zostałeś potraktowany- moim zdaniem suma którą zarobiłeś powinna zostać Ci wypłacona...nie rozumiem tak jak Ty sposobu naliczania zarobków- każda porada ma jakiś inny...niewiele już rozumiem z tego co wyczynia się na portalu...i moim zdaniem te 34 złote Ci się należało..Pozdrawiam Cię i dziękuję Ci za Twoje porady. Czytałam je i były wartościowe. Powodzenia na nowej i miejmy nadzieję lepszej dla Ciebie drodze :-)
Stronę Zaradnych – jako źródło wiedzy będę cenił zawsze, ale współpraca pozostawi we mnie pewien niesmak. A może tylko nowe doświadczenie?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony: 2011-05-04 19:31:18