Dyskusja na temat

Nowy formularz dodawania porady !

Witajcie!

Wczoraj w nocy udało nam się wdrożyć nowy, bardziej funkcjonalny, formularz dodawania porady.

W porównaniu z poprzednią wersją ma kilka nowych funkcji, np. zmianę kolejności kroków, nowy jest także sposób dodawania zdjęć, możliwy jest także „upload” filmów na nasz własny serwer.

Jednak główną zaletą nowego formularza dodawania porady jest jego stabilność oraz możliwość dalszego rozwoju, czego niestety brakowało poprzedniemu formularzowi. W najbliższym czasie (maks 2 tygodnie) umożliwimy podgląd porady przed publikacją oraz zapisywanie porady w „wersjach roboczych” – to także powinno ułatwić życie Autorom Zaradni.pl.

Jedną rzeczą, której do końca nie rozwiązaliśmy, jest automatyczne zapisywanie danych – dlatego nie należy opuszczać formularza w trakcie pisania porady, bo dane zostaną utracone.

Mam nadzieję, że nowy formularz wam się podoba!

Proszę wszystkich Autorów Zaradni.pl komentarze, zgłaszanie błędów oraz uwag do sposobu działania nowego formularza. Możecie pisać na tym forum lub słać maile pod adres kontakt (at) zaradni.pl. W uwagach zaznaczcie tylko proszę waszą wersję przeglądarki oraz systemu.

Pozdrawiam,

Marcin
Kolejnymi polami, na których będziemy ulepszać Zaradni.pl, będzie:
- poprawę działania Grup oraz komentarzy pod poradami, wprowadzenie nowych funkcjonalności,
- zmiana wyglądu oraz sposobu działania "Profilu Autora" - będzie bardziej aktualny i będzie zawierał
bardziej adekwatne informacje, np. nowe komentarze do naszych porad, czego teraz na przykład nie ma.

Myślę także nad połączeniem ze sobą grup (forum), porad oraz komentarzy pod poradami ale to jest bardziej odległy temat, jeszcze nad tym nie pracujemy. Grupa stanie się docelowo "centrum" konwersacji na temat porad autorów zapisanych w danej grupie, w danej kategorii. Będzie to takze miejsce, gdzie w sposób bezpośredni będziecie mogli pochwalić się swoimi poradami. Myślę, że może wyjść z tego coś innowacyjnego, mimo, że jest to dopiero ogólna wizja.

Poza tym jestem otwarty na Wasze sugestie. Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły - zapraszam do dyskusji!

Ostatnio zmieniony: 2010-06-24 08:35:18

Mnie bardzo odpowiada obecny model dodawania porad. Jest prosty, przejrzysty i bardzo funkcjonalny. Co do grup - może rzeczywiście warto by było pomyśleć nad połączeniem niejako grup o podobnej tematyce ażeby były jakby forum na dany temat. Sama założyłam kilka grup i widzę jak ciężko jest doczekać się jakiejś większej dyskusji w temacie :-) Niecierpliwie zatem wyczekuję innowacji w tym temacie :-)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-21 13:24:07

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 24.06.2010
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem