Witajcie, Dodane zostało zapisywanie porady "W edycji". Wystarczy zamiast publikuj kliknąć przycisk zapisz poradę i trafia ona do zakładki "zapisane porady" w Twoim Profilu. Potem można ją edytować lub opublikować.
Poprawiono także obsługę "ciasteczek" - teraz nie powinno was wylogowywać. Dodaliśmy także opcję "zapamiętaj mnie" - dostępną na tej stronie http://www.zaradni.pl/logowanie.
Proszę o testy i zgłaszanie błędów z tym związanych. Czy nadal zdarza się, że portal was wyloguje bez ostrzeżenia? Zmiany zostały wprowadzone dziś.
Pozdrawiam,
Problem z wylogowywaniem jak był, tak nadal się utrzymuje. Przynajmniej u mnie.
Ostatnio zmieniony: 2010-08-26 22:41:10
Ogółem wypatrzyłem 2 błędy. Moją nową poradę zapisałem przed publikacją, żeby sprawdzić działanie. Wtedy ją opublikowałem i niestety, nic się nie dodało. Na szczęście wcześniej tekst dodałem na notatnik i jeszcze raz spróbowałem dodać przez wersję roboczą, tym razem owocnie. Drugi błąd przydarzył mi się już kilka razy. Będąc dłużej zalogowanym i nie korzystając z konta może się przytrafić "nieprawdziwy reset profilu". Ten screen odzwierciedla co mam na myśli: http://img801.imageshack.us/img801/2659/beztytuuli.png . Oczywiście próbując ponownie dostać się na profil, wszystko jest ok.
Ostatnio zmieniony: 2010-08-26 22:43:40
Przestały również działać linki do innych porad na zaradni.pl dodawane w poradach w sekcjach "uwagi" czy "potrzebne"
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 00:58:40
Potwierdzam . Jak wylogowywało tak wylogowywuje ...
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 09:18:43
Hej, Mówicie, o wylogowywaniu się na przykład w momencie dodania porady? Próbowaliście się logować z zaznaczeniem "zapamiętaj mnie"?
PS. Czasami w momencie wrzucenia nowej wersji "kłóci" się ona z wersją zapisaną w waszych przeglądarkach.
Proszę o dalsze testy i więcej informacji - na jakich przeglądarkach to się dzieje (wersja, etc.)?
Będziemy dalej to naprawiać.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 10:29:32
najnowszy Chrome. "Zapamiętaj mnie" zupełnie nie działa.
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 22:50:18
Firefox 3.6.8 . Również opcja zapamiętaj nie działa
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 23:52:27
Zróbcie coś proszę z licznikiem odwiedzin. Jest to bardzo frustrujące, zwłaszcza dla nowych autorów, jeśli po dwóch dniach licznik nadal wskazuje zero. Wiem, że aktualizujecie ten licznik co jakiś czas ale moim zdaniem jest to chybione działanie i zniechęca do aktywności nowych, młodych i pełnych zapału.
Ostatnio zmieniony: 2010-08-28 09:19:45
Dokładnie.
A jeżeli nie można zrobić aktualizacji codziennie / raz na 6h / czy coś takiego, to wprowadzić np. poniedziałek i piątek jako dni podliczenia i wszystko będzie jasne. Najważniejsza jest regularność.
PS Kolejna poprawka. Kliknąłem "cytuj" przy powyższym poście Seboola i nie zadziałało tylko przeniosło mnie do normalnego zamieszczania posta bez jego cytatu. :)
Dodane zostało zapisywanie porady "W edycji". Wystarczy zamiast publikuj kliknąć przycisk zapisz poradę i trafia ona do zakładki "zapisane porady" w Twoim Profilu. Potem można ją edytować lub opublikować.
Poprawiono także obsługę "ciasteczek" - teraz nie powinno was wylogowywać.
Dodaliśmy także opcję "zapamiętaj mnie" - dostępną na tej stronie http://www.zaradni.pl/logowanie.
Proszę o testy i zgłaszanie błędów z tym związanych. Czy nadal zdarza się, że portal was wyloguje bez ostrzeżenia? Zmiany zostały wprowadzone dziś.
Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony: 2010-08-26 22:41:10
Drugi błąd przydarzył mi się już kilka razy. Będąc dłużej zalogowanym i nie korzystając z konta może się przytrafić "nieprawdziwy reset profilu". Ten screen odzwierciedla co mam na myśli: http://img801.imageshack.us/img801/2659/beztytuuli.png . Oczywiście próbując ponownie dostać się na profil, wszystko jest ok.
Ostatnio zmieniony: 2010-08-26 22:43:40
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 00:58:40
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 09:18:43
Mówicie, o wylogowywaniu się na przykład w momencie dodania porady?
Próbowaliście się logować z zaznaczeniem "zapamiętaj mnie"?
PS. Czasami w momencie wrzucenia nowej wersji "kłóci" się ona z wersją zapisaną w waszych przeglądarkach.
Proszę o dalsze testy i więcej informacji - na jakich przeglądarkach to się dzieje (wersja, etc.)?
Będziemy dalej to naprawiać.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 10:29:32
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 22:50:18
Ostatnio zmieniony: 2010-08-27 23:52:27
Ostatnio zmieniony: 2010-08-28 09:19:45
A jeżeli nie można zrobić aktualizacji codziennie / raz na 6h / czy coś takiego, to wprowadzić np. poniedziałek i piątek jako dni podliczenia i wszystko będzie jasne. Najważniejsza jest regularność.
PS Kolejna poprawka. Kliknąłem "cytuj" przy powyższym poście Seboola i nie zadziałało tylko przeniosło mnie do normalnego zamieszczania posta bez jego cytatu. :)
Ostatnio zmieniony: 2010-08-28 09:31:04