Dyskusja na temat

Nowa wersja Gagu Gadu 10.0

Miał ktoś już okazję testować nową wersję GG?

To są podobno nowe jej możliwości :

Gadu Foto – galerie zdjęć
awatary – tworzenie własnych awatarów (z pliku, kamerki, kreatora centrumawatarow.pl)
gry on-line – wspólne granie przez komunikator
GG Live – obserwowanie na bieżąco znajomych, ich aktywności
rozbudowane archiwum rozmów (archiwum rozmów, które przechowuje wszystkie przeprowadzone rozmowy, także głosowe, wideo jak i przesłane pliki - użytkownik może je w dowolnej chwili wykasować)
wirtualne prezenty, obdarowywanie się przez użytkowników
nowy odtwarzacz radia Open.FM, polecanie sobie ulubionych piosenek
portal gadu-gadu.pl – wiadomości z kraju i ze świata prosto w komunikatorze
rozbudowany hoover (po najechaniu myszką na kontakt)
konto Gadu-Gadu – wygodne do rozliczeń (przydatne m.in. przy GaduAIR i innych usługach)
integracja z innymi usługami i serwisami społecznościowymi (MojaGeneracja.pl, Bliziutko.pl, Pykam.pl, GaduFoto.pl, MEGASlownik.pl, GaduDodatki.pl, zRodziną.pl, Infobot.pl, Ściągi, NakreceniEksperci.pl, Zamawianka.pl, Fora.pl)

Uważacie, że to potrzebne zmiany i dodatki w tej nowej wersji? Zainstalujecie czy zostaniecie przy starej wersji?
Kto tego będzie używać? GG robi to wszystko tylko dlatego, bo konkurencja wprowadza takie funkcjonalności. Ja używam GG tylko w podstawowym zakresie - ale coraz bardziej niechętnie. Wkurzają mnie reklamy, chętnie przesiadłbym się na coś innego - ale na GG jest najwięcej znajomych.

Ostatnio zmieniony: 2009-11-20 11:52:57

Poza tym ostatnio włączyła mi się reklamowa skórka (nie wiadomo jak i dlaczego)- z reklamą kawy i strasznie niefunkcjonalnym wyglądem - czarny kolor, ledwie widoczny tekst, beznadziejna ikonka zamiast słoneczka.

Zanim się zorientowałem, że to nie jest standard i że mogę to zmienić minął chyba tydzień. Potem przez pół godziny szukałem informacji jak wrócić do starego wyglądu. Musiałem zainstalować nawą skórkę. Tragedia.

Też to może mieliście?

Ostatnio zmieniony: 2009-11-20 11:55:15

GG robi wszystko, by cały czas być na topie.
Chyba jednak wpada w pułapkę ponieważ ilość reklam jaką serwuję jest nie do zniesienia. Nie dziwię się Twojemu zirytowaniu reklamami, wszyscy mają tego powoli dość.
Stąd też szczególnie ciekawi mnie jak wyglądać będzie wersja 10.0 i jak tam rozwiążą kwestię reklam.

Ostatnio zmieniony: 2009-11-20 20:28:08

Hmm, zobaczymy. Przyznam się jednak, że nie czekam na nią specjalnie. Równie dobrze mógłbym używać wersji 1.0 - jedyne co robię na GG to okazjonalne rozmowy ze znajomymi.

Ostatnio zmieniony: 2009-11-22 21:37:26

Jezu to już jest GG 10.0 Ja mam 6.1 i jestem zadowolony :)

Ostatnio zmieniony: 2011-01-30 14:23:21

Co do reklam, to pisałem kiedyś poradę jak je ominąć: http://www.zaradni.pl/porada/1576,jak_pozbyc_sie_reklam_z_gadu_gadu . Jednak nie polecam najnowszych wersji GG, lecz te starsze. Moim zdaniem 7 była najlepsza, jednak używam 8, ze względu na obsługę numerów +17mln. Jeżeli kogoś irytuje ekstrawagancja GG, polecam multikomunikator Pidgin. Bardzo prosty interface programu, 0 niepotrzebnych gadżetów, które oferuje GG.

Ostatnio zmieniony: 2011-02-01 02:18:52

7 zdecydowanie rządzi. nowe gg to jest porażka. Moja siostra założyła sobie najnowszą wersję, ale bardzo szybko chciała abym dała jej instalkę do 7, bo ją to nowe gg denerwuje. Mnie osobiście od samego początku też się ono nie podoba.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-03 21:59:47

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 19.11.2009
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem