Błąkając się po serwisie czasem można spotkać porady przedstawione zupełnie bez sensu . Np. ta http://www.zaradni.pl/porada/649,jak_zaciekawic_osla . Nie dość , że tego nie można nazwać poradą to wisi w serwisie prawie rok . Może dobrym pomysłem byłoby zatrudnienie moderatorów , którzy przeglądaliby dodane danego dnia porady i odrzucali te , które służą tylko do wyciągnięcia kasy od serwisu .
Witaj, Masz rację. Na początku działania serwisu za mało uwagi przykładaliśmy do takich właśnie kwestii, ale to się zmieniło. Myślę, że w trakcie najbliższego tygodnia albo dwóch uruchomimy weryfikację nowych porad. Dzięki temu żadna tego typu porada nie zostanie dodana.
W między czasie usunąłem podaną przez Ciebie poradę. Jeżeli takie porady gdzieś jeszcze się pojawiają w serwisie, możecie je po prostu przesłać przez formularz w zakładce "kontakt", będę je usuwał.
Ostatnio zmieniony: 2010-07-17 08:59:14
A ja mam pytanie: chodzi o użytkownika "Ulinka"
Czy jej porady to nie są po prostu reklamy produktów? nawet ceny są podane i gdzie je kupić...
Ostatnio zmieniony: 2010-07-19 11:45:19
Tak też to zauważyłem . Nawet wysłałem informację na kontakt.
Ostatnio zmieniony: 2010-07-19 11:56:52
Porady usunięte
Porady łamały następujące zasady Zaradni.pl: - nie były to treści autorski - były to treści o charakterze reklamowym, w sposób jawny promowały konkretny produkt
Ciekawostką jest fakt, że porady zostały dodane przez osobę z firmy zajmującej się e-PR.... z grzeczności nie wymienię nazwy.
A ta Magia szafy ? Ewidentnie reklamuje daną stronę internetową .
Ostatnio zmieniony: 2010-07-28 10:35:47
Witaj, Jakiś czas temu z portalem magiaszfy.pl ustaliliśmy, iż będziemy współpracować. Zaradni.pl także korzystają z tej współpracy. W uzasadnionych przypadkach, przy obopólnych korzyściach, tego tupu sytuacja jest możliwa, jednak tylko i wyłącznie po uzgodnieniu tego z administracją Zaradnych.
Mimo wszystko uważam, że komunikat na końcu porady to przesada i poproszę o jego usunięcie.
Ostatnio zmieniony: 2010-07-28 15:50:13
Ja do tej pory nie mogę zapomnieć http://www.zaradni.pl/porada/1104,jak_odebrac_telefon_kiedy_mamy_na_sobie_rekawiczki ;)
Ostatnio zmieniony: 2010-08-01 15:14:27
Witaj Inzaghini,
Kopę lat!
Ja także zapamiętałem tę poradę.
Tutaj moim zdaniem kwestia nie jest taka prosta. Teoretycznie jest to porada niemerytoryczna, ale gdyby się zastanowić, to zawiera konkretne, praktyczne rozwiązanie danego problemu. Jest także napisana bez błędów ortograficznych, etc. Z drugie strony jest bardzo krótka i tak na prawdę nie na serio.
Tutaj chciałbym nawiązać do tej dyskusji: http://www.zaradni.pl/grupa/czytaj/8,249,zasady_weryfikacji_jakosci_porad_prosba_o_wasz_opinie
Jako administrator portalu nie wiedziałbym co zrobić. Zaakceptować, odrzucić, poprosić o dalszą edycję?
Masz rację. Na początku działania serwisu za mało uwagi przykładaliśmy do takich właśnie kwestii, ale to się zmieniło. Myślę, że w trakcie najbliższego tygodnia albo dwóch uruchomimy weryfikację nowych porad. Dzięki temu żadna tego typu porada nie zostanie dodana.
W między czasie usunąłem podaną przez Ciebie poradę. Jeżeli takie porady gdzieś jeszcze się pojawiają w serwisie, możecie je po prostu przesłać przez formularz w zakładce "kontakt", będę je usuwał.
Ostatnio zmieniony: 2010-07-17 08:59:14
Czy jej porady to nie są po prostu reklamy produktów? nawet ceny są podane i gdzie je kupić...
Ostatnio zmieniony: 2010-07-19 11:45:19
Ostatnio zmieniony: 2010-07-19 11:56:52
Porady łamały następujące zasady Zaradni.pl:
- nie były to treści autorski
- były to treści o charakterze reklamowym, w sposób jawny promowały konkretny produkt
Ciekawostką jest fakt, że porady zostały dodane przez osobę z firmy zajmującej się e-PR.... z grzeczności nie wymienię nazwy.
PS. Szybcy jesteście. Dzięki za maila Seyonne.
Ostatnio zmieniony: 2010-07-19 13:27:04
http://www.zaradni.pl/porada/671,jak_robic_linki_w_poradach
Ostatnio zmieniony: 2010-07-24 20:31:19
Ostatnio zmieniony: 2010-07-28 10:35:47
Jakiś czas temu z portalem magiaszfy.pl ustaliliśmy, iż będziemy współpracować. Zaradni.pl także korzystają z tej współpracy. W uzasadnionych przypadkach, przy obopólnych korzyściach, tego tupu sytuacja jest możliwa, jednak tylko i wyłącznie po uzgodnieniu tego z administracją Zaradnych.
Mimo wszystko uważam, że komunikat na końcu porady to przesada i poproszę o jego usunięcie.
Ostatnio zmieniony: 2010-07-28 15:50:13
Ostatnio zmieniony: 2010-08-01 15:14:27
Kopę lat!
Ja także zapamiętałem tę poradę.
Tutaj moim zdaniem kwestia nie jest taka prosta. Teoretycznie jest to porada niemerytoryczna, ale gdyby się zastanowić, to zawiera konkretne, praktyczne rozwiązanie danego problemu. Jest także napisana bez błędów ortograficznych, etc. Z drugie strony jest bardzo krótka i tak na prawdę nie na serio.
Tutaj chciałbym nawiązać do tej dyskusji:
http://www.zaradni.pl/grupa/czytaj/8,249,zasady_weryfikacji_jakosci_porad_prosba_o_wasz_opinie
Jako administrator portalu nie wiedziałbym co zrobić. Zaakceptować, odrzucić, poprosić o dalszą edycję?
Co wy byście zrobili?
Ostatnio zmieniony: 2010-08-01 23:06:06