Dyskusja na temat

Liczba odsłon

Czy liczba odsłon w Moje zarobki dotyczy danego tygodnia a zarobek całości?
Witaj. Zarówno liczba odsłon, jak i zarobek, podawane są dla całego okresu od dodania porady do ostatniego naliczenia odsłon. Ostatnie naliczenie odsłon i zarobków miało miejsce dziś rano.

Ostatnio zmieniony: 2012-05-04 18:10:37

To w takim razie bardzo dziwne, bo tydzień temu miałam więcej odsłon, prawie 4-krotnie. :)

Ostatnio zmieniony: 2012-05-04 20:07:25

O ja też mam pytanie dotyczące odsłon. Zauważyłem, że np. za jedne porady otrzymuje 1grosz, gdy są 5 razy wyświetlone. Inne natomiast wystarczy, że są przeczytane tylko 3razy, a mimo to już mam przyznany ów grosz. Czy ma to związek z oceną moich porad oraz stopniem mojego, nazwijmy to, zaawansowania?

Ostatnio zmieniony: 2012-05-14 17:51:07

Stawki nie są stałe, bo to zależy od przychodów serwisu w danym tygodniu. Z tego co mi wiadomo liczy się tylko liczba wyświetleń.

Ostatnio zmieniony: 2012-05-14 17:54:26

No tu się zgodzę, tylko nie mając powiedzmy podglądu na dany tydzień trudno jest określić, jaki to może być przelicznik oraz jak to dokładnie jest przyznawane. Bo raczej nikt nie spisuje tego co tydzień na kartkę...

Ostatnio zmieniony: 2012-05-14 18:07:41

Zdziwisz się, ale ja np spisuję. Co prawda nie na kartkę, Excel lepiej się sprawdza. Raczkuję w "dziennikarstwie" i zastanawiam się jeszcze czy właściwie chce mi się tu pisać. ;-)

Ostatnio zmieniony: 2012-05-14 18:13:14

A ja lubię ten portal. Ostatnio zrobiłem pewne doświadczenie. Nie zaglądałem tu przez tydzień, a i tak naliczono mi parę groszy. Na pewno było tego więcej, niż udało mi się w tym czasie znaleźć na ulicy. Co prawda, żeby przyniosło to odczuwalne korzyści, trzeba będzie się dużo napracować, ale później za to jak fajnie będzie leżeć pupą do góry i patrzeć, jak pieniążki same wpadają do portfela. A ja bardzo lubię takie widoki :P

Ostatnio zmieniony: 2012-05-14 18:23:45

A jeżeli chodzi o Twoje dziennikarstwo, to nie uważasz, że każda możliwość doskonalenia swojego stylu pisarskiego jest dobra? Może przyda Ci się to kiedyś, jak dostaniesz zlecenia na pisanie krótkich, lecz treściwych sprawozdań? Nigdy nie wiadomo, co Ci się w życiu przyda.

Ostatnio zmieniony: 2012-05-15 11:29:33

Cześć,

Wygląda to tak, iż “wartość” jednej odsłony może być różna w czasie, w zależności od przychodu portalu w danym okresie. Np. w tygodniu, w którym portal zarobił więcej, więcej będą też warte odsłony. Dlatego np. 10 odsłon w tygodniu X może przynieść inny przychód niż w tygodniu Y.

Obecnie zarobki NIE zależą od ocen.

Ostatnio zmieniony: 2012-05-17 13:48:57

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 04.05.2012
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem