Dyskusja na temat

Jakie wina polecacie? Jakie lubicie? Dlaczego?

Na pewno każde z Was ma jakieś ulubione..które kojarzy się z jakąś ważną sytuacją w życiu ,piękną chwilą ...jakie ono jest ? wytrawne czy słodkie ? białe czy czerwone ? Czemu właśnie na ten magiczną chwilę wybraliście właśnie takie ,a nie inne? Może znacie jakieś trunki godne polecenia niekoniecznie powiązane z jakimś wyjątkowym wydarzeniem ? Koneserzy tego szlachetnego trunku łączmy się ;-)
Poradźcie jakie na jaką okazję i dlaczego ;-)
Polecam wina domowej roboty. Są czasem lepsze od tych znanych z półek sklepowych. Osobiście sprawia mi wielką satysfakcje poczęstowanie własnym napojem rodziny czy znajomych i usłyszenie z ich ust pochwały. Moim ulubionym winem jest tzw "ryżówka". Pyszne i dość mocne winko :)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-18 07:43:02

viwaldi86 ryżówka to coś niesamowitego ,ten smak...bezcenny.Widzę ,że nawet uraczyłeś Nas wstawką z przepisem na ten nieziemski trunek ;-) Rzeczywiście zgodzę się z Tobą ,że wina domowego wyrobu mają swój urok -wiesz co dodałeś ,wiesz jak robiłeś,wiesz ile i wiesz dlaczego właśnie tak.Poza tym bywają one najczęściej niepowtarzalne i wyjątkowe :-)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-18 11:30:02

Ja ostatnio testuję wina z Biedronki.... Cena do jakości jest super.... Przeważają raczej wina czerwone wytrawne

Ostatnio zmieniony: 2011-02-18 13:57:18

Ja osobiście choć niewielką mam ,że tak to ujmę ,praktykę ...to obstawiam jednak przy winach słodkich i półsłodkich :-)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-18 18:46:34

Preferuję wina domowej roboty...Polecam wino z mniszka lekarskiego o pięknym złocistym zabarwieniu i niezapomnianym aromacie.

Ostatnio zmieniony: 2012-10-15 19:24:52

Wina domowej roboty sa na pewno fajne i dają dużo satysfakcji przy robieniu. Z kupnych ja polecam Spatlese - wino półsodkie z delikatnie zmrożonych winogron. Bardzo dobre są też wina Muscato, mają delikatny smak.

Ostatnio zmieniony: 2013-01-21 15:40:11

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 16.02.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem