Dyskusja na temat

Funkcjonowanie portalu - wady

No to będę pierwsza...
Nie wiem, czy wy też tak macie, ale ja widzę pewne niedociągnięcie w funkcjonowaniu portalu.
Gdy zbyt długo piszę jakąś poradę, system chyba mnie wylogowuje. Wówczas po naciśnięciu przycisku publikacji pojawia się okno logowania. Loguję się ponownie, a napisana (jeszcze nieopublikowana) porada znika! I muszę ją pisac jeszcze raz, co jest nieco irytujące. Dotychczas zdarzyło mi się to dwa razy. Przydałaby się opcja zapisywana wersji roboczej...
Dzięki za uwagę - takiego problemu jeszcze nie odnotowaliśmy. Prześlę to do programistów i zajmą się tym.

Wiem, że gdy tekst znika to jest to strasznie irytujące. Prawdą też jest, że w formularzu dodawania porady czasami występują błędy. Ja na przykład równolegle pisze sobie tekst w Wordzie. Do czasu, kiedy portal wyjdzie z wersji "beta" (w której teraz się znajduje:) ten sposób może być wskazany.

Postaram się napisać za jakiś czas co było przyczyną błędu.

Zachęcam także innych, którzy odnotowali jakieś błędy, do pisania o tym. Każdy zgłoszony błąd jest dla nas bardzo cenny!

Ostatnio zmieniony: 2009-07-24 12:51:47

właśnie dodawałam kolejny tekst ze zdjęciami, pojawiają się problemy ze znakami - myślnikiem, przecinkiem itp, niektóre musiałam pousuwać. poza tym podpisy do fotek - udało mi się prawidłowo popodpisywać dopiero wtedy, kiedy podpis do zdjęcia umieszczałam przy zdjęciu poniżej - w rezultacie ostatnie nie dało się podpisać, bo wszystkie podpisy przeskakiwały o poziom wyżej. nie można usunąć zdjęci po opublikowaniu porad Z czasem na pewno uda się usunąć te usterki, na razie wstawiam i podpisuję zdjęcia sposobem :) pozdrawiam Kaśka
sorki, zamiast dopisać się tutaj, zaczęłam nowy wątek, to się więcej nie powtórzy :)

Ostatnio zmieniony: 2009-07-24 21:29:48

Kamelia, faktycznie był błąd ze zbyt długim dodawaniem porady i udało się go nam rozwiązać. Długość tzw. sesji była ustawiona na 1 godzinę, jeżeli porada była dodawana dłużej to sesja wygasała i porada znikała. Teraz ten problem nie powinien już występować. Z czasem będziemy rozbudowywać portal i wersje robocze są na liście rzeczy do zrobienia:)

Ostatnio zmieniony: 2009-08-03 14:11:22

można by też odrobinę przedłużyć czas na edycję tekstów, albo w ogóle pozostawić taką możliwość na stałe. pisałam tekst wieczorem, niby go sprawdzałam, Word nie wykrył błędu, no i dziś znalazłam w tekście literówki, które przeoczyłam. niestety nie mogę ich już poprawić.

Ostatnio zmieniony: 2009-08-15 18:02:36

dzisiaj portal powiela teksty
http://www.zaradni.pl/porada/493,jak_zrobic_zapiekanke_bucatini

w edycji mam normalny widok - po publikacji wyszło dziwnie

Ostatnio zmieniony: 2009-09-21 17:06:06

Z tym chyba udało nam się uporać, ale edycja porady ciągle ma trochę błędów.

Jeżeli ktoś jeszcze ma jakiekolwiek uwagi - to proszę piszcie!

Ostatnio zmieniony: 2009-09-23 08:51:08

nie działają liczniki odwiedzin

Ostatnio zmieniony: 2009-10-08 20:31:09

Czy są przewidziane jakieś rozwiązania, które będą zapobiegać dublowaniu się treści? Chodzi o to, by nie powtarzały się te same tematy w artykułach kilku osób (oczywiście nie ma problemu w sytuacji, gdy każdy autor prezentuje inny punkt widzenia w tym samym temacie).

Ostatnio zmieniony: 2009-10-11 18:56:52

Witaj,

Ja uważam, że powtarzanie się tematów nie jest złe - każdy będzie mógł wybrać najlepszą jego zdaniem poradę (na przykład najwyżej ocenioną). Poza tym nie unikniemy powtarzania się tamatów, szczególnie tych bardzo popularnych.

Ale takie rozwiązanie, które przy pisaniu podsuwa linki do już istniejących podobnych porad jest ciekawe i chyba nawet wiem jak powinno to wyglądać. Rozwiązanie ląduje na liście rzeczy "do zrobienia", zaraz po zapisaniu niedokończonej porady:)

Ostatnio zmieniony: 2009-10-13 16:16:12

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 24.07.2009
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem