Czy dodając poradę video muszę być autorem filmiku w niej zawartego? Na YouTube filmy zazwyczaj udostępniane są na licencji, przy której można zamieszczać filmiki na innych stronach.
Witaj, Dzięki za dobre pytanie. Ideą oraz główną zasadą Zaradni.pl jest to, iż nasi Autorzy mogą dodawać do portalu tylko i wyłącznie treści autorskie, czyli takie, które sami stworzyli. Mogą oczywiście wykorzystywać do stworzenia tych treści na przykład zdjęcia i obrazy, których licencja na to zezwala, ale ostatecznie to oni są Autorami finalnego "dzieła", czyli treści dodanej do Zaradni.pl.
Jeżeli nie jesteś autorem filmiku z Youtube nie powinieneś zatem dodawać go do Zaradni.pl. Jest to bardziej związane z zasadami naszego portalu, niż z licencją Youtube.
Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałem na Twoje pytanie. Pozdrawiam:)
Dzięki za dobre pytanie. Ideą oraz główną zasadą Zaradni.pl jest to, iż nasi Autorzy mogą dodawać do portalu tylko i wyłącznie treści autorskie, czyli takie, które sami stworzyli. Mogą oczywiście wykorzystywać do stworzenia tych treści na przykład zdjęcia i obrazy, których licencja na to zezwala, ale ostatecznie to oni są Autorami finalnego "dzieła", czyli treści dodanej do Zaradni.pl.
Jeżeli nie jesteś autorem filmiku z Youtube nie powinieneś zatem dodawać go do Zaradni.pl. Jest to bardziej związane z zasadami naszego portalu, niż z licencją Youtube.
Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałem na Twoje pytanie.
Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony: 2010-07-16 08:18:27
Ostatnio zmieniony: 2010-07-16 12:34:32