Dyskusja na temat

Dziwny problem w programie PowerPoint

Witam,

Ostatnio zmieniłem komputer, więc mam nowe oprogramowanie (używam PowerPointa 2003 professional). Gdy otworzyłem pierwszą prezentację w PP strasznie się zdziwiłem, że wszystkie kształty które zaznaczam automatycznie przesuwają się o 1-2 pixele w lewo i w dół. To jest strasznie uciążliwe, bo jestem maniakiem wyrównywania wszelkich możliwych boxów z tekstem, grafik, etc. Nie wiem, czy kwestia sprzętu - to samo dzieje się gdy zaznaczam kształty myszką, touchpadem, czy przyciskiem przy touchoadzie.

Konia z rzędem temu, kto podsunie mi rozwiązanie tego problemu.

Pozdr.
Odpowiedź z Flakera http://flaker.pl/f/4269186-drogiflakerze-moze-wy-pomozecie-problem-z-grupy-na-zaradni.pl
buari : Czy to przesuwa się za każdym razem, czy tylko za pierwszym? Strzelam, że to wina innego sposobu przyciągania/wyrównywania do siatki. Jeśli jest to możliwe, to warto przyjrzeć się współrzędnym obiektów, bo może zamiast przesuwać w jednostkach pikseli, to używa innej jednostki.

Ostatnio zmieniony: 2010-04-04 15:26:18

To wydaje się być dobrą odpowiedzią, tj pozycja obiektu określona jest w centymetrach, nie w punktach (pikselach). Nie wiem natomiast jak to zmienić, nie ma takiej możliwości w "opcjach".

Ostatnio zmieniony: 2010-04-06 10:46:06

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 30.03.2010
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem