Dyskusja na temat

Czas akceptacji porady.

Witam

Jestem nowy, nie znalazłem tego w FAQ ile czasu czeka się na akceptacje porady. Wrzuciłem swoją wczoraj. Nie chce pisać kolejnych jeżeli nie wiem czy ta była poprawna i co mogę poprawić.

Czy jest jakiś czas na akceptacje porady ?

Z góry przepraszam jeżeli przegapiłem to w FAQ

Pozdrawiam
Czasami kilka godzin, czasami kilka dni. Jeżeli nie będzie poprawna to dostaniesz o tym informację w zakładce "moje porady".

Ostatnio zmieniony: 2011-01-25 16:00:31

Została już zaakceptowana :)

Ale kilka dni to już chyba niezła przesada.

Ostatnio zmieniony: 2011-01-25 19:42:32

Po prostu wynika to z tego, że zaradni.pl to nie wielka korporacja zatrudniająca kilkadziesiąt osób. W niektórych serwisach czekało się czasami tydzień nawet na zaakceptowanie dodanego tekstu.

Chociaż mogłoby być to robione troszeczkę szybciej :) albo wprowadzić to, o czym była mowa na samym początku wprowadzania akceptowania porad. Chodzi o to że bardziej "zaufani użytkownicy" nie musieliby już czekać na akceptację porad.

Ostatnio zmieniony: 2011-01-26 17:05:38

No właśnie czytałem o tym na forum. Chyba powinno być tak, jeżeli ktoś ma odpowiednią liczbę punktów to jego porady nie są akceptowane.

Dzisiaj poszło znacznie szybciej :)

"kilkadziesiąt osób" Raczej kilkanaście jak nie kilka.

Ostatnio zmieniony: 2011-01-26 17:12:00

No właśnie, więc te kilka osób nie nadąża robić wszystkiego. I tak już jest zrobionych wiele udogodnień. Początki były gorsze :)

Ostatnio zmieniony: 2011-01-26 18:36:39

Wedle moich obserwacji nie ma w tej kwestii określonych standardów. Jeśli zadowala Cię przedział od kilku minut do tygodnia, to możesz to przyjąć do informacji - ale nigdzie to nie jest chyba napisane. Działa to chyba na zasadzie kolejki, porady trafiają do kolejki i są kolejno rozpatrywane. A czas rozpatrywania pojedynczej porady zależy od czynników nam nieznanych.
Osobiście najdłużej czekałem chyba 5 dni na akceptację. Jedna porada nie przeszła selekcji - to trwało ze 2 tygodnie, zanim mnie poinformowano w argumentacji podając "Zamieszczone przez Pana w ostatnich dniach porady o [cenzura:-)] niestety nie mogą zostać zamieszczone - ze zrozumiałych względów. Prosilibyśmy na przyszłość o unikanie podobnych sytuacji".
Naturalnie ze zrozumiałych względów unikam podobnych sytuacji.
P.S. Ogólnie zaś bardzo mnie cieszy, że dostałem informację, że porada nie przeszła. W portalu Squidoo (anglojęzycznym) za drobne usterki zablokowali mi konto, w uzasadnieniu odsyłając do regulaminu na zasadzie "szukaj se pan". Odradzam ten portal. Podobnie z portalem Xomba.

Ostatnio zmieniony: 2011-02-10 09:32:03

Kiedy zostanie zwiększona częstotliwość akceptacji porad i pokazywania ilości odwiedzin ?

Ostatnio zmieniony: 2011-02-14 16:00:07

Ogólnie póki co to jestem dosyć ''świeża'' na portalu. Miałam przygody z poprawianiem ( DWUKROTNYM!!) 3 porad .Powiem szczerze ,że trochę mnie to rozdrażniło bo widziałam niejedną poradę napisaną jakby ''na kolanie'' która bez problemu była akceptowana ,a u mnie '' źle napisany przecinek'' sprawiał, że musiałam poprawiać porady. Ogólnie jednak rzeczywiście czas wyczekiwania na akceptację jest dosyć długi, ale kto wie, może z rozwojem portalu zacznie się coś zmieniać w tej kwestii.Póki co zaś czekamy tyle ,ile trzeba ;-)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-21 13:06:13

> @ShaVi:
> Ogólnie póki co to jestem dosyć ''świeża'' na portalu. Miałam przygody z poprawianiem ( DWUKROTNYM!!) 3 porad .Powiem szczerze ,że trochę mnie to rozdrażniło bo widziałam niejedną poradę napisaną jakby ''na kolanie'' która bez problemu była akceptowana ,a u mnie '' źle napisany przecinek'' sprawiał, że musiałam poprawiać porady. Ogólnie jednak rzeczywiście czas wyczekiwania na akceptację jest dosyć długi, ale kto wie, może z rozwojem portalu zacznie się coś zmieniać w tej kwestii.Póki co zaś czekamy tyle ,ile trzeba ;-)
>
>
O mi się jeszcze nie zdarzyło poprawiać :):)

Ostatnio zmieniony: 2011-02-21 15:21:18

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 25.01.2011
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem