Dyskusja na temat

Aktywne linki w poradach

Nie da się ukryć, że niektóre porady odwołują się do innych serwisów - jak coś zrobić w jakimś portalu itp? Ułatwieniem dla czytelnika byłoby wprowadzenie w poradach aktywnych linków. Klikasz i masz.
Oczywiście wiąże się to z pewnymi zagrożeniami. Myślę, że można jednak wypracować jakieś narzędzia do minimalizacji ryzyka: umożliwienie tej opcji od pewnego statusu, odbieranie tej możliwości (czasowe bądź trwałe) osobom linkującym "nie tak jak trzeba".... itd

Czy są w ogóle prowadzone jakieś rozważania w tym temacie?
Powiem szczerze, że nie myślałem o tym do tej pory, zapewne nawał spamu byłby zbyt uciążliwy... Widzę wiele korzyści z wdrożenia linków zewnętrznych, ale na razie zarządzanie portalem jest "ręczne", więc zarządzanie i nadzorowanie tego byłoby bardzo uciążliwe. Poza tym sam możesz się domyślać, że trudno jest odpowiedzieć, który link jest wartościowy, a który nie.

Ostatnio zmieniony: 2010-08-30 22:13:48

Ja uważam zaś, że linki w poradach powinny odnosić się JEDYNIE do innych porad. I, przyznam, że brakuje mi takiego narzędzia użytecznego również dla tych starych porad. Bo dzięki niemu nie trzeba byłoby powielać pewnych informacji w poradach, poniekąd promowałoby się wybrane porady (no..., wiadomo: najkorzystniej byłoby odsyłać do swoich porad, ale przecież można też pomyśleć o tworzeniu linkowania w ramach grup tematycznych porad, czy tp. rozwiązań). Na linkach wewnętrznych w poradach zyskuje sam portal zaradni jaki i autorzy.

Oczywiście: nadmiar spamu denerwuje - tu Marcin ma całkowitą rację. Ale można np. określić maksymalną liczbę linków na poradę (np. dwa linki to wystarczy - żeby nie było za dużo).

Ostatnio zmieniony: 2010-09-01 15:05:23

MarcinKrejza ma racje spamerzy nieźle dają w d...pe

Ostatnio zmieniony: 2010-09-01 20:36:03

Wiecie co do spamu to racja...ale rzeczywiście jest coś w tym,że przydałyby się w przyszłości aktywne linki.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-04 20:52:38

Jeśli jest weryfikacja porad, to na tym etapie spamerów wielu można wyeliminować.
Drugim patentem jest tworzenie stron pośrednich z ostrzeżeniem, że dalej wchodzi się na własna odpowiedzialność

Ostatnio zmieniony: 2011-03-04 21:06:17

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 30.08.2010
Dodaj opiniꙠo stronie
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może dział‚ać‡ lepiej. Dowiedz się™ więcejRozumiem